Gyulai Implom József Általános Iskola
5. Számú Általános Iskola és Sportiskola Tagintézménye

 


  


Bemutatkozunk
Dokumentumok
Dolgozóink
Diákok
Büszkeségeink
Tehetségpont
Eredményeink
Lila Lapok
Fotóalbum
Könyvtár
Menza
Pályázatok
Hetedhét játékváros
Lila VegyÉSZbajnokság NTP-TV-14-A PÁLYÁZAT
Fenntarthatósági témahét


Az iskola honlapja

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy azon tanulók számára, akiknek szülei nem tudják megoldani a gyermek napközbeni felügyletét, mert munkájuk nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok biztosításához, Gyula városában a felügyeletre kijelölt intézmény a Gyulai Dürer Albert Általános Iskola (5700 Gyula, Szent István utca 29.).

A felügyelet ideje naponta 700 -1700 óráig

Étkezést a Gyula Konyha Nonprofit Kft. biztosít, amelyet előző nap 1100 óráig szükséges megrendelni.

Kérem felügyeletre és étkezésre vonatkozó igény esetén hívják a 06-66/362-305-ös telefonszámot!

 

Szabadosné Bécsi Katalin
   tagintézmény-vezető


Tisztelt Szülők, kedves gyerekek!


Kialakításra került a LILA SULI DC SZERVER, melyen keresztül a digitális oktatást megkezdjük.

Kérek minden szülőt, valamint minden felsős tanulót, hogy töltse le az alábbi alkalmazást, valamilyen internetkapcsolattal rendelkező eszközére:

Számítógépre: https://hu.vessoft.com/software/windows/download/discord

Okostelefonra: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.discord


Letöltés és telepítést követően regisztrálni kell a felületre. Ha ez megtörtént, az alábbi meghívóval lehet belépni: https://discord.gg/XVS5DmA

Tehát regisztráció után első alkalommal csak a meghívóval tudnak belépni!

Kizárólag aktív tanulói jogviszonnyal rendelkező gyermek és szülője jelentkezését fogadják az adminok. Szigorúan kérem betartani azt a szabályt, hogy mindenki saját nevén jelentkezzen be.

A felületet fogjuk használni a diigitális oktatásra. Kérem a szülők segítségét, hogy minél zökkenőmentesebb legyen tanulóink otthoni tanulása.


A gyerekek, pedagógusok és szülők osztályba sorolása folyamatosan történik, türelmüket kérem.

Szabadosné Bécsi Katalin

   tagintézmény-vezető


Tisztelt Szülők!

A Gyulakonyha Kft ügyvezetőjével folytatott egyeztetés alapján az alábbiakról tájékoztatom Önöket. 2020. március 16-ától az új munkarend életbelépésével összhangban az iskolában étkezési lehetőség nincs. A már kifizetett ebédek árát a MENZA rendszer jóváírja.

Azoknak a gyerekeknek, akiknek a nyári szünetben már ismert módon ingyenes étkezést biztosítanak, a Gyulakonyha lakóhelyükre szállítja az ebédet.

Aki szeretne ebédet rendelni, azt a Gyulakonyha Kft-nél teheti meg (5700 Gyula, Szt. István u. 29/1, tel: 06-66-560-391).

FONTOS KIEGÉSZÍTÉS:
GYULA VÁROS POLGÁRMESTERÉNEK HATÁROZATA

A hátrányos helyzetű gyermekek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, valamint a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek részére ingyenesen déli meleg főétkezést kiszállítással, továbbá a gyulai kollégiumi ellátást biztosító intézmények kollégiumaiban maradt gyermekek részére ingyenesen teljes ellátást köteles biztosítani a gyermekétkeztetést végző személy a rendkívüli szünet, illetve az általános iskolai és középiskolai digitális távoktatás időtartama alatt. Azokban az általános iskolai és középiskolai köznevelési intézményekben, ahol kis csoportokban lesz gyermekfelügyelet, ott a gyermekétkeztetést a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően biztosítani szükséges.

Gyula, 2020. március 15.

Tisztelettel:
 Szabadosné Bécsi Katalin
tagintézmény-vezető


Mint, arról már korábban tájékoztattam Önöket, 2020. március 16. napjától a nevelő-oktató munka tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre. Ez nem rendkívüli szünetet jelent, hanem az oktatás módjának megváltoztatását, amelynek keretében továbbra is biztosítjuk a tanulók számára a tanulást.
Az új munkarend értelmében a tanulóknak tilos a köznevelési intézmények oktatási célú látogatása. A szülők különösen indokolt, kifejezett igénye esetén az iskola kiscsoportos foglalkozás keretében felügyeletet biztosíthat.
A tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók között online vagy egyéb, személyes találkozást nem igénylő formában fog megtörténni. Erről a későbbiekben nyújtunk részletesebb tájékoztatást. Kérjük, figyeljék közleményeinket, tájékoztatóinkat! Felhívjuk a figyelmet, hogy a tanulónak a tanulmányi követelményeket teljesítenie kell!

Az iskolában maradt szükséges taneszközök, tankönyvek hazavitelére 2020. március 16-án 15 órától 17 óráig, vagy március 17-én 8 órától 10 óráig van lehetőség, betartva a szükséges előírásokat.

A tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt a tanulók lehetőleg kerüljék a nagyobb csoportos találkozásokat, közös programokat. Felügyeletüket a szülők, családok, szomszédok bevonásával, elkerülhetetlen esetben kis csoportokban célszerű megszervezni. A gyermekek felügyeletét nem javasolt a nagyszülőkre bízni, hiszen ők a legveszélyeztetettebbek.
A köznevelési intézmények épületei nem kerülnek bezárásra, a személyes ügyintézés lehetősége adott lesz.

A gyermekétkeztetés biztosítása az önkormányzat tájékoztatása alapján fog megtörténni.


Kérjük Önöket, hogy közösen oldjuk meg ezt a nehéz feladatot, és türelemmel viseljük a nehézségeket. Ez egy veszélyhelyzetben hozott rendkívüli intézkedés, mely hozzájárul a járvány mielőbbi leküzdéséhez. Számítunk az Önök segítő, támogató együttműködésére!

Gyula, 2020. március 14.

Tisztelettel:
 Szabadosné Bécsi Katalin
tagintézmény-vezető


A koronavírus járvánnyal kapcsolatban kialakult helyzet miatt, a tagintézményben tervezett iskolai rendezvények, és általunk szervezett városi, járási programok a tavaszi szünet végéig lemondásra kerülnek.

Így nem kerülnek megrendezésre az alábbiak:
 1. március 12. Iskolai ünnepség, Lila turi

 2. március 16-17-18. beiskolázási programok (szülői értekezlet, nyílt tanítási nap, szülői fórum)

 3. március 19. iskolai alsós vers- és prózamondóverseny,
  Lila vegyÉsz kupa kémiaverseny II. fordulója

 4. március 20. Boldogság Világnapja, Víz Világnapja

 5.  március 23-24. Lékó Ilona környezetvédelmi verseny
  (Az óvodások és alsósok beérkezett pályamunkáit értékeljük, a jutalmakat eljuttatjuk.)

 6. március 24. Ovisuli

 7. március 30. Fogadó óra

 8. április 2. Sportiskolai alkalmassági

 9. április 6-7. Járási felsős vers- és prózamondóverseny

 10. április 7. II. Lila Kupa

 11. Úszásoktatás az első évfolyamon

 12. Diákolimpiai versenyek
Felhívom továbbá a szülők figyelmét, hogy tanítványaink közül, akik bármilyen módon kapcsolatba kerülhettek fertőzött személlyel itthon, vagy külföldi tartózkodásuk során ne jöjjenek be az iskolába, maradjanak otthon és haladéktalanul hívják fel a háziorvosukat és kövessék az utasításait!

Mindannyiunk elemi érdeke, hogy a fertőzést megelőzzük, ezért tartsák be a korábban kapott tájékoztatás során megismert szabályokat, s tájékozódjanak a https://koronavirus.gov.hu oldalon.

Szabadosné Bécsi Katalin
tagintézmény-vezető

Elektronikus napló KRÉTA belépés
Adatvédelmi téjékoztató
1%
Kérjük, támogassa iskolánkat adója 1%-ával!

Adószám:
18376548-1-04

Számlaszám:
11733027-20039572

A "Lila suli DSE" Alapítvány adószáma:
18390894-1-04

TÁMOP 3.1.4-12/2-2012-0761


TÁMOP
3.4.1/B-11/2-2012-0004

SIOSZ

ISKOLAGYÜMÖLCS

PARTNERINTÉZMÉNY

TIOP 1.1.1-09/1-2010-0174

Pénz7