Gyulai Implom József Általános Iskola
5. Számú Általános Iskola és Sportiskola Tagintézménye

 


  


Bemutatkozunk
Dokumentumok
Digitális munkarend
Dolgozóink
Diákok
Büszkeségeink
Tehetségpont
Ökoiskola
Eredményeink
Lila Lapok
Fotóalbum
Könyvtár
Menza
Pályázatok
Hetedhét játékváros
Lila VegyÉSZbajnokság NTP-TV-14-A PÁLYÁZAT
Fenntarthatósági témahét


Az iskola honlapja


Tájékoztatás
a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozásról

Az emberi erőforrások miniszterének 7/2020. (III.25.) határozata (a továbbiakban: határozat) alapján a 2020/2021. tanévre vonatkozó általános iskolai beiratkozás az alábbiak szerint történik.

 A 2020/2021. tanévre vonatkozóan a beiratkozás folyamatának szakaszai

 1.    2020. április 6-24. napjai között: a beiratkozás I. szakasza

Azok a szülők/törvényes képviselők adhatják le beiratkozási kérelmeiket, akik

-          nem állami fenntartású általános iskolába, vagy

-          állami fenntartású, de körzettel nem rendelkező általános iskolába kívánják gyermeküket beíratni.

Az Oktatási Hivatal honlapján megtalálható a köznevelési intézmények körzetes keresőlistája, amely az alábbi linken érhető el: https://kir.hu/KIR2_KORZET_3h/Pub/Index

  2.    2020. április 28. - május 15. napjai között: a beiratkozás II. szakasza

Azok a szülők/törvényes képviselők végezhetik el a beiratkozással kapcsolatos ügyintézésüket, akik gyermeküket:

-          olyan körzettel rendelkező általános iskolába kívánják beíratni, amely nem a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskola,

-          a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába kívánják beíratni.

2020. április 28-án minden olyan tanuló automatikusan felvételre kerül a lakóhelye, tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába, aki nem nyert felvételt az első szakaszban, illetve nem adta be a jelentkezését más általános iskolába.

A szülők/törvényes képviselők, amennyiben gyermeküket KRÉTA rendszert használó általános iskolába kívánják beíratni, úgy a beiratkozáshoz szükséges felvételi kérelmüket, a határozat alapján a https://eugyintezes.ekreta.hu/kezdolap  felületén tudják online módon benyújtani.

A jelentkezések elsődlegesen a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületének a „Beiratkozás az Általános Iskolába (BÁI)” felületén történnek. Az e-Ügyintézés felületére feltöltött dokumentumokat hitelesnek kell elfogadni, azokat személyesen bemutatni csak a tanév kezdetekor szükséges.

 Minden tanköteles korú gyermeket be kell íratni valamely általános iskolába.

 A 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozásról további információ a szülői tájékoztatóban található. Tovább

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy azon tanulók számára, akiknek szülei nem tudják megoldani a gyermek napközbeni felügyletét, mert munkájuk nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok biztosításához, Gyula városában a felügyeletre kijelölt intézmény a Gyulai Dürer Albert Általános Iskola (5700 Gyula, Szent István utca 29.).

A felügyelet ideje naponta 700 -1700 óráig

Étkezést a Gyula Konyha Nonprofit Kft. biztosít, amelyet előző nap 1100 óráig szükséges megrendelni.

Kérem felügyeletre és étkezésre vonatkozó igény esetén hívják a 06-66/362-305-ös telefonszámot!

 

Szabadosné Bécsi Katalin
   tagintézmény-vezető


Tisztelt Szülők!

A Gyulakonyha Kft ügyvezetőjével folytatott egyeztetés alapján az alábbiakról tájékoztatom Önöket. 2020. március 16-ától az új munkarend életbelépésével összhangban az iskolában étkezési lehetőség nincs. A már kifizetett ebédek árát a MENZA rendszer jóváírja.

Azoknak a gyerekeknek, akiknek a nyári szünetben már ismert módon ingyenes étkezést biztosítanak, a Gyulakonyha lakóhelyükre szállítja az ebédet.

Aki szeretne ebédet rendelni, azt a Gyulakonyha Kft-nél teheti meg (5700 Gyula, Szt. István u. 29/1, tel: 06-66-560-391).

FONTOS KIEGÉSZÍTÉS:
GYULA VÁROS POLGÁRMESTERÉNEK HATÁROZATA

A hátrányos helyzetű gyermekek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, valamint a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek részére ingyenesen déli meleg főétkezést kiszállítással, továbbá a gyulai kollégiumi ellátást biztosító intézmények kollégiumaiban maradt gyermekek részére ingyenesen teljes ellátást köteles biztosítani a gyermekétkeztetést végző személy a rendkívüli szünet, illetve az általános iskolai és középiskolai digitális távoktatás időtartama alatt. Azokban az általános iskolai és középiskolai köznevelési intézményekben, ahol kis csoportokban lesz gyermekfelügyelet, ott a gyermekétkeztetést a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően biztosítani szükséges.

Gyula, 2020. március 15.

Tisztelettel:
 Szabadosné Bécsi Katalin
tagintézmény-vezető


Mint, arról már korábban tájékoztattam Önöket, 2020. március 16. napjától a nevelő-oktató munka tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre. Ez nem rendkívüli szünetet jelent, hanem az oktatás módjának megváltoztatását, amelynek keretében továbbra is biztosítjuk a tanulók számára a tanulást.
Az új munkarend értelmében a tanulóknak tilos a köznevelési intézmények oktatási célú látogatása. A szülők különösen indokolt, kifejezett igénye esetén az iskola kiscsoportos foglalkozás keretében felügyeletet biztosíthat.
A tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók között online vagy egyéb, személyes találkozást nem igénylő formában fog megtörténni. Erről a későbbiekben nyújtunk részletesebb tájékoztatást. Kérjük, figyeljék közleményeinket, tájékoztatóinkat! Felhívjuk a figyelmet, hogy a tanulónak a tanulmányi követelményeket teljesítenie kell!

Az iskolában maradt szükséges taneszközök, tankönyvek hazavitelére 2020. március 16-án 15 órától 17 óráig, vagy március 17-én 8 órától 10 óráig van lehetőség, betartva a szükséges előírásokat.

A tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt a tanulók lehetőleg kerüljék a nagyobb csoportos találkozásokat, közös programokat. Felügyeletüket a szülők, családok, szomszédok bevonásával, elkerülhetetlen esetben kis csoportokban célszerű megszervezni. A gyermekek felügyeletét nem javasolt a nagyszülőkre bízni, hiszen ők a legveszélyeztetettebbek.
A köznevelési intézmények épületei nem kerülnek bezárásra, a személyes ügyintézés lehetősége adott lesz.

A gyermekétkeztetés biztosítása az önkormányzat tájékoztatása alapján fog megtörténni.


Kérjük Önöket, hogy közösen oldjuk meg ezt a nehéz feladatot, és türelemmel viseljük a nehézségeket. Ez egy veszélyhelyzetben hozott rendkívüli intézkedés, mely hozzájárul a járvány mielőbbi leküzdéséhez. Számítunk az Önök segítő, támogató együttműködésére!

Gyula, 2020. március 14.

Tisztelettel:
 Szabadosné Bécsi Katalin
tagintézmény-vezető


A koronavírus járvánnyal kapcsolatban kialakult helyzet miatt, a tagintézményben tervezett iskolai rendezvények, és általunk szervezett városi, járási programok a tavaszi szünet végéig lemondásra kerülnek.

Így nem kerülnek megrendezésre az alábbiak:
 1. március 12. Iskolai ünnepség, Lila turi

 2. március 16-17-18. beiskolázási programok (szülői értekezlet, nyílt tanítási nap, szülői fórum)

 3. március 19. iskolai alsós vers- és prózamondóverseny,
  Lila vegyÉsz kupa kémiaverseny II. fordulója

 4. március 20. Boldogság Világnapja, Víz Világnapja

 5.  március 23-24. Lékó Ilona környezetvédelmi verseny
  (Az óvodások és alsósok beérkezett pályamunkáit értékeljük, a jutalmakat eljuttatjuk.)

 6. március 24. Ovisuli

 7. március 30. Fogadó óra

 8. április 2. Sportiskolai alkalmassági

 9. április 6-7. Járási felsős vers- és prózamondóverseny

 10. április 7. II. Lila Kupa

 11. Úszásoktatás az első évfolyamon

 12. Diákolimpiai versenyek
Felhívom továbbá a szülők figyelmét, hogy tanítványaink közül, akik bármilyen módon kapcsolatba kerülhettek fertőzött személlyel itthon, vagy külföldi tartózkodásuk során ne jöjjenek be az iskolába, maradjanak otthon és haladéktalanul hívják fel a háziorvosukat és kövessék az utasításait!

Mindannyiunk elemi érdeke, hogy a fertőzést megelőzzük, ezért tartsák be a korábban kapott tájékoztatás során megismert szabályokat, s tájékozódjanak a https://koronavirus.gov.hu oldalon.

Szabadosné Bécsi Katalin
tagintézmény-vezető

Elektronikus napló KRÉTA belépés
Adatvédelmi téjékoztató
1%
Kérjük, támogassa iskolánkat adója 1%-ával!

Adószám:
18376548-1-04

Számlaszám:
11733027-20039572

A "Lila suli DSE" Alapítvány adószáma:
18390894-1-04

TÁMOP 3.1.4-12/2-2012-0761


TÁMOP
3.4.1/B-11/2-2012-0004

SIOSZ

ISKOLAGYÜMÖLCS

PARTNERINTÉZMÉNY

Ökoiskola

Pénz7